Aegon skickar i dagarna följande brev till sina kunder

aegon 1

På Aegon vet vi att situationen med Coronavirus (COVID-19) ger många bekymmer och tvivel. Vi har förtroende för det spanska socialdepartementet. Det nätverk vi arbetar med av läkare och sjukhus följer det protokoll som fastställts för att kunna bekämpa denna hälsovårdskris för att kunna ge den nödvändiga service som behövs i vart tillfälle.

Vi vill vara nära våra kunder och meddelar därför:

  • Vi ger full täckning för akutvård, oavsett om det är på grund av Covid-19 eller ej, om du har denna täckning i din försäkring. Du vet säkert redan att WHO har deklarerat Covid-19 en pandemi. När en infektion som Covid-19 blir deklarerad pandemi behöver privata försäkringsbolag inte täcka sjukdomen, men det är vårt ansvar och första prioritet som försäkringsbolag att ge dig den bästa service som möjligt.
  • Sjukhusinläggning är täckt om det skulle behövas, enligt täckningen på din försäkring.
  • Normalt gäller de tillstånd vi utfärdar upp till 30 dagar för undersökningar som inte är akuta. Tillstånden kommer nu istället gälla upp till 6 månader.
  • Vi har startat en 24-timmars informationslinje angående Coronaviruset: tel 932 53 40 52. På detta nummer kan du få specifik information från läkare angående frågor du kan ha om Covid-19. (Det svaras på spanska. Möjligen kan några av läkarna prata engelska)
  • Har du frågor om andra sjukdomar, symptom, behandlingar etc kan du ringa till 91 563 20 00 24h och prata med en läkare.

Aegon ger goda råd medan man måste vara hemma pga Coronakrisen. Dessa goda råd står på spanska på följande link https://cutt.ly/5tlwpBz